De stichting

Missie

Stichting Jongerencentrum León Nicaragua (JCLN) zet zich in voor gemotiveerde en leergierige jongeren tussen de 10 en 23 jaar oud afkomstig uit León Zuidoost. Wij ondersteunen steeds meer kwetsbare jongeren in hun intellectuele, persoonlijke, sociale en maatschappelijke ontwikkeling, zodat ze met een betere basis onderdeel kunnen uitmaken van de Nicaraguaanse samenleving. Dit doen we uit de overtuiging dat ieder mens uniek, geliefd en waardevol is, gemaakt om zijn talenten te laten bloeien en in te zetten voor zijn familie, vrienden en de samenleving.

Visie

Stichting JCLN wil steeds meer jongeren een veilige plek bieden, waar onderwijs en ontspanning samenkomen. Een veilige plek die als middel kan dienen om jongeren te helpen in hun ontwikkeling om op een volwaardige manier deel te nemen aan de samenleving. Hiermee biedt de stichting een alternatief voor de onveilige leefomgeving, zodat de jongeren niet in de criminaliteit terecht zullen komen.

Door middel van het aanbieden van begeleiding, cursussen en ontspanning in een stimulerende omgeving worden de jongeren ondersteund tijdens hun middelbareschooltijd. Hierdoor vinden de jongeren een betere aansluiting in het onderwijs en hun latere werkveld.

Doelen

Om de missie en visie te kunnen verwezenlijken heeft JCLN de volgende strategische doelen gesteld:

  • Ruim 100 jongeren structureel en kwalitatief kunnen begeleiden vanaf hun middelbareschooltijd tot aan het vinden van werk;
  • Een professioneel werkend team realiseren in Nicaragua, waardoor de begeleiding van de jongeren geborgd is;
  • Een professioneel georganiseerd bestuur in Nederland ter ondersteuning van het werk in Nicaragua;
  • Fondsenwerving heeft een aandeel van 40% aan inkomsten op de begroting, om zo een stabiele uitvoering van de werkzaamheden in Nicaragua mogelijk te maken;
  • Als stichting voldoen aan de juridische voorwaarden die de overheid in Nicaragua stelt;
  • Stap-voor-stap het werk van JCLN in Nicaragua overdragen aan de lokale gemeenschap.
  • Duurzaam samen werken met partners zowel internationaal als lokaal in Nicaragua.