Het team

Het team in Nicaragua bestaat momenteel uit Petra en drie medewerkers voor de Engelse les, computercursussen en huiswerkbegeleiding. Het geven van sociale begeleiding maakt bij alle medewerkers onderdeel uit van hun taak. De ervaring heeft geleerd dat deze combinatie de betrokkenheid van beide partijen (docenten en leerlingen) bij JCLN versterkt.

De coördinator

Petra de Bruin stichtte in 2010 het jongerencentrum. Daarvoor werkte ze vanwege haar studies grafisch ontwerp, fotografie en journalistiek aan projecten die te maken hadden met het beantwoorden van sociale vraagstukken. Haar droom om jongeren een veilige plek te bieden wordt dankzij JCLN steeds meer werkelijkheid. Het is haar persoonlijke doel om zichzelf overbodig te maken, zodat het project zelfstandig kan gaan draaien.

De computerlerares

Deyling Ester Cárdenas Velásquez studeerde accountancy en fiscaliteit. Daarnaast behaalde ze een certificaat IT. Als inwoner van de buurt deed zij reeds veel ervaring op in het buurthuis. Voordat JCLN er van start ging, deed ze er de administratie en gaf ze de computercursussen. Ze houdt van het werken met verschillende soorten mensen en het lesgeven. Deyling is werkzaam als computerlerares, eindverantwoordelijk voor het internetcafé en werkt mee aan het project huiswerkbegeleiding door jongeren te helpen bij hun onderzoek voor school. Deyling is iemand die altijd uitkijkt naar verbeterpunten. Ze is een belangrijke schakel voor de stichting in het nemen van verantwoordelijk, zicht hebben op problemen, creatief zijn in het ontwikkelen van verbeteringen en inzicht krijgen in wat er bij jongeren speelt.

De Engelse lerares

Darling del Carmen Morán Valle. Darling is 24 jaar oud en doet de docentenopleiding Engelse taal aan de publieke universiteit UNAN. Zij zit in het laatste jaar van haar studie. Vijf jaar geleden stapte Darling het buurthuis binnen om Engelse les te ontvangen. Nu is zij zelf degene die de lessen geeft. Darling geeft les in de Engelse taal en coördineert de vrijwilligers van P.I.E.C.E.S. Darling geeft een stabiel karakter aan de cursussen Engelse taal. Darling neemt duidelijk verantwoordelijkheid voor de kennisoverdracht van de Engelse taal, waarbij ze goed rekening houdt met de mogelijkheden en beperkingen van de jongeren.

De wiskundebijles leraar

Ramón Moises Velásquez Velásquez. Ramón is 23 jaar oud en studeerde wiskunde en informatica aan de universiteit UNAN. Wiskunde had van jongs af aan al zijn ambitie. Onlangs rondde hij zijn studie af. Samen met Darling stapte hij vijf jaar geleden het buurthuis binnen voor de cursus Engelse taal. Bij het starten van het project huiswerkbegeleiding, was het meteen duidelijk wie we daar het beste voor konden benaderen. Ramón geeft wiskundeles aan de jongeren van de huiswerkbegeleiding, neemt de eindverantwoordelijkheid voor dit project en onderhoud de contacten met Colegio Rubén Darío en Colegio Carlos Fonseca Amador, twee middelbare scholen in de buurt van het buurthuis. Op professionele wijze werkte Ramón aan de ontwikkeling van de jongeren. Hij heeft een frisse kijk op de verschillende projecten van de stichting